+36302841636 office@kulcsweb.hu

Minden, amit az internetes adatvédelemről tudni érdemes

Mindenki az adatainkra vadászik, és ebből sokunknak van már elege. Egy új magyar honlap segít, hogy tudatosabban védekezzünk.
Ma már kétségtelen és szinte vitathatatlan, hogy az internetes kommunikáció terjedésével a felhasználók egyik legnagyobb gondja az adatbiztonság, az adatvédelem lett. Nagyon sokan nem ismerték ezt fel, de történjen bármilyen incidens – adatlopásból származó kár, személyes adatokkal való visszaélés stb. – az adott személy azonnal rájön, milyen „rizikós” is az internetet használni egy olyan világban, ahol az egyik legértékesebb pénzügyi és hatalmi tényező az információ.
Emiatt is egyre fontosabb az adatvédelemmel foglalkozni, mivel igen sokan még e terület alapfogalmaival sincsenek tisztában – hát még azzal, hogy egyénként ők mit tehetnek annak érdekében, hogy ne váljanak áldozatokká, sértettekké.
Ezért is üdvözlendő egy magyar szakember kezdeményezése, aki az elmúlt évtizedek tapasztalatait és a felmerülő problémákra adott korábbi és mai válaszokat gyűjti össze egy már meglévő minta alapján egyetlen honlapra. Méghozzá olyan módon – ritka az ilyen –, hogy mind a szakemberek, mind az átlagosan művelt (mondhatni: laikus) számítógép-felhasználók számára élvezhető a tartalom: világos, rendszerezett, áttekinthető, informatív (és azt se felejtsük el, hogy az egyes szekciókban az érdeklődők számára bőséges forrásgyűjtemény, linksorozat áll rendelkezésre, hogy ha el akarnak merülni az egyes témákban)….

Forrás: https://itcafe.hu/hir/adatvedelem_honlap.html